Actueel

Interactieve bijeenkomst  De Toekomst van Geluk

  • Woensdag 18 april 20.00 uur Huis van Happiness, Wageningen.

Iedere mens wil gelukkig zijn. Hoe kunnen wij in de toekomst als samenleving nog gelukkiger zijn? In het kader van de Geluksweek van Happiness4all  organiseert 1 Hour Coaching op woensdag 18 april een interactieve bijeenkomst ‘De Toekomst van Geluk’. In het Huis van Happiness, Conventstraat 59 Wageningen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. De toegang is gratis.

 

Etienne Verlaat  en Cor Meurs zullen deze avond leiden.  Etienne heeft een conceptboek geschreven ‘Een Positieve Toekomst 2012-2025’.  Waarbij  aan de hand van 15 thema’s  de toekomst tot 2025 wordt verkend. Het thema geluk is tevens het laatste thema en dat thema staat deze avond centraal. De uitkomsten van deze avond worden gebruikt als input voor het boek.  We beginnen de avond met een droom-meditatie over hoe geluk er voor iedereen uitziet in 2025. Vanuit het persoonlijke gaan we dan naar het maatschappelijke.  Vertrekpunt zijn de 10 ideeën die Etienne  heeft bedacht bij dit thema.  In co-creatie met het publiek zal per idee worden nagegaan of dit idee draagvlak heeft, aangescherpt moet worden of kan vervallen. Bovendien is er volop ruimte om nieuwe ideeën aan te dragen die leiden tot meer Geluk in uiterlijk 2025.

 

Eén idee  is bijvoorbeeld  is dat in winkelcentra er speciale ruimtes  zijn om te mediteren.  Een ander idee zijn gelukswinkels waar je gelukscabines hebt waar je in een halfuurtje een portie geluk kunt krijgen dmv elektrodes op je hoofd.   Houden deze ideeën stand? Of inspireren ze tot veel meer bruikbare ideeën?

 

 

 

Wandelcoaching met Succesvol Creëren

  • Zaterdag 21 april 15.00 verzamelen bij Huis van Happiness, Wageningen.

 

In het kader van de Geluksweek van Happiness4all organiseert 1 Hour coaching een gratis wandelcoaching bijeenkomst. We verzamelen ons om 15.00 uur bij het Huis van Happiness, Conventstraat 59, Wageningen. De wandeling duurt 1,5 uur.

Met wandelcoaching combineren we coaching op een thema met wandelen. Ontspanning en serieusheid gaan hand in hand. Persoonlijke issues staan centraal. Tijdens het lopen wordt ook gewerkt aan de hand van concrete opdrachten.

Met gebruikmaking van de Succesvol Creëren Methode  gaan we aan de slag met een  persoonlijk  vraagstuk. Eerst mag er gedroomd worden over de ideale situatie. Hoe zie in de ideale situatie eruit? Veel mensen hebben beelden die ze zien, maar ook via ander zintuigen kunnen zaken worden voorgesteld.  De Dromer mag dromen wat hij wil. En alles is mogelijk in dromen. Vervolgens komt de stap naar de realiteit. Wat moet er gebeuren om de droom om te zetten in realiteit? Dit doet de Doener.  Hoe komen we naar de ideale situatie? Welke actiepunten kunnen we bedenken? Op het pad van de Criticus kijken we naar alle beren op de weg. Dat kan gaan over financiën, tijd en haalbaarheid etc. Vervolgens komen we opnieuw op ’t droompad en neemt de Dromer alles mee wat hij net gehoord heeft van de doener en de criticus.

Tot slot komen we nog de optimist en de adviseur tegen op ons pad. Voor de optimist is alles positief en oplosbaar. Geen probleem bestaat er of het kan worden opgelost. De adviseur geeft raad over het thema. De adviseur is wijs en heeft veel ervaring en komt vaak met verrassende ideeën over waar je ook aan zou kunnen denken. Aan het eind van de wandeling mogen we allemaal twee wildcards trekken. En wordt gekeken welke associaties er worden opgeroepen m.b.t. ons onderwerp en de wildcards.

Een reactie plaatsen