Balans van intuïtie & ratio

intuitieVolg je intuïtie wordt vaak gezegd. Ik ben het daar op zich mee eens. Je intuïtie pikt soms zaken op die je anders niet altijd oppikt. Maar er is ook zoiets als je ratio. Die heb je  niet voor niets. Waar het om gaat is denk ik dat je je goed bewust bent van je gevoel/hart/intuïtie maar dat dit zoveel mogelijk parallel loopt met je nuchtere, analytische geest. Ratio en gevoel/intuïtie zijn beiden belangrijk. De een is niet belangrijker dan de ander, het gaat om de balans. Ik wil nog weleens vertrouwen op mijn gevoel en dan weinig oog hebben voor de feiten. Zo heb ik me ooit een aardige tijd verbonden met een bijzondere organisatie waar ik me intuïtief toe aangetrokken voelde. Maar waar eigenlijk nauwelijks inkomsten uit kwamen.  Totdat ik (mijn ratio?) op een gegeven moment realiseerde dat dat een ongewenste situatie was.  Toen ben ik gestopt en kwamen er weer andere mogelijkheden voorbij.