Lemniscaat-coaching

Onlangs heb ik een aantal mensen gecoached met het  lemniscaat model. Deze methode integreert de schaduwkanten in je leven. Wat leer je van negatieve zaken, zaken die minder lekker lopen? Wat er gebeurt is dat je nieuwe inzichten krijgt door het letterlijk lopen van het lemniscaat. Het mooie van deze methode is dat je in weinig tijd je ervaart hoe het is om  alleen maar negatief te zijn en dat je ervoor kunt kiezen om te leren van schaduwkanten in het leven.

Boek Etienne Verlaat: Het 5e tijdperk voor organisaties: Creatieve Wijsheid

We naderen een nieuwe tijd: de tijd van Creatieve Wijsheid. Hoe ga je daar als organisatie mee om? En hoe kun je daar als manager, medewerker, coach of marketeer op inspelen? Aan de hand van 9 bestaande koploper-organisaties worden de 13 Principes van Creatieve Wijsheid nader bekeken. Deze organisaties lopen sterk uiteen: van een natuurvoedingswinkel tot een bouwonderneming, van een gemeente tot een schoenhandel. Dit boek gaat in op de huidige samenleving waar de klantvraag zo snel verandert, dat het lineaire, hiërarchische en bureaucratische denken niet meer toereikend zijn. Het is nodig om dynamisch, bottum up te handelen, wijs en creatief te zijn.

 

Etienne Verlaat  (Nijmegen, 1966) is afgestudeerd als ingenieur in Bedrijfskunde en Tropische Bosbouw aan de Wageningen Universiteit. Hij is ruim twintig jaar werkzaam als financieel en organisatie-adviseur voor de lokale overheid en is tevens coach/trainer (1 Hour Coaching). Etienne is geïnteresseerd in de ontwikkeling van mens en organisatie en kijkt graag vooruit: wat komt er op ons af? En hoe kunnen wij als mens zelf een fijne toekomst creëren, in onze organisatie, voor gezin en samenleving?

 

Het boek van Etienne is te koop bij Etienne: € 17,95 plus verzendkosten (etienne@1hourcoaching.nl). Ook is het boek te koop bij de boekhandel en bij Bol.com.

voorkant Creatieve Wijsheid jpg

Realistisch leven

saaiheidIeder mens wil graag gelukkig zijn. Maar het is onmogelijk om altijd maar alleen maar gelukkig te zijn. Pijn, frustratie en saaiheid maken ook onderdeel uit van het leven. De kunst is om deze schaduwzijdes te integreren met geluk, voldoening en uitdaging.  In dat geval spreken we van een realistisch leven. Ik heb een kaartje op mijn bureau liggen met aan de ene kant de schaduwzijdes van het leven en aan de andere kant de positieve kanten van de geluk, voldoening en uitdaging. Dit kaartje helpt mij te herinneren dat het leven uit negatieve en positieve kanten bestaat. Het ene kan niet zonder het andere. Maar wat wel lukt is om eerder mijn weerstand op te geven als ik in de schaduwzijde ben en dan  sneller weer naar de zonnige kant te gaan. En dat is winst!

e-Coaching

e-coachSommige mensen hebben moeite met het naar een coach gaan. In dat geval zou het fijn zijn om eerst eens vanuit thuis kennis te maken met coaching. Gewoon achter de laptop of de PC, dat heet coaching on line of e-Coaching. Dan kan het gaan om een bepaald thema als bijvoorbeeld angst of assertiviteit of om een bepaalde methode: succesvol creëren of bijvoorbeeld de logische niveaus van Bateson. Bij e-coaching betaal je een relatief klein bedrag en je hebt dan toegang tot een online toepassing. In dat kader ben ik aan het nadenken of ik e-Coaching wil gaan aanbieden aan de markt. Inmiddels ben ik al wat verder en blijkt dat een en ander best nog ingewikkeld is. Maar ik moet zeggen ik vind het wel boeiend. Ik sta open voor eventuele samenwerking.

Lezing over Creatieve Wijsheid

Op donderdagavond 17 december geeft Etienne Verlaat van 1 Hour Coaching een interactieve lezing  over “Creatieve Wijsheid”. We naderen een nieuwe tijd, het 5e tijdperk van menselijke beschaving het tijdperk van Creatieve Wijsheid. Centraal staat het Wiel van Wijsheid met zijn 13 principes.  Om een aantal principes te noemen: persoonlijke groei, vrijheid, niet-lineairiteit etc. Etienne zal aan d13anti-principes-logoe hand van zijn juist verschenen boek over Creatieve Wijsheid en Organisaties ingaan op de veranderingen die zichtbaar zijn. Negen bedrijven die vooroplopen komen aan bod. De workshop is vooral bedoeld voor mensen die voorop (willen) lopen bij de omslag naar een nieuwe manier van denken en organiseren. De avond biedt volop inspiratie en uitwisseling. Ook kun je het boek van Etienne aanschaffen en laten signeren.

De workshop wordt georganiseerd door 1 Hour Coaching en wordt gehouden in Duivendaal 7 (naam gebouw en tevens adres),  in  Wageningen. De avond duurt van 20.00-22.15 uur, inloop vanaf 19.30 uur.  De entree is € 10.  Meld je snel aan bij etienne@1hourcoaching.nl . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Etienne, tel: 06-1088 8826 (zie ook www.1hourcoaching.nl).