Geluk & hooggevoeligheid

Ik ben druk bezig met het organiseren van de Geluksweek voor Happiness4all. Maar wat is geluk? Ieder mens streeft naar geluk, ik dus ook. Wat is geluk voor mij? Geluk voor mij is dat als ik ’s morgens vroeg wakker wordt,  ik dan zin heb in de dag. Geluk is voor mij dat ik andere mensen dichter bij zichzelf breng, zodat ook zij gelukkiger zijn met zichzelf.

De jongeman die ik van de week hebt gecoched had problemen met zijn zelfvertrouwen. Duidelijk werd in de coachingssessie dat er een hele wereld schuil gaat achter dit issue. Ook nu weer speelde hoog

gevoeligheid een rol. Veel mensen verwachten niet van een jonge sportieve gezonde kerel van meer dan 2 meter dat hij hooggevoelig is. Maar dat is hij dus wel. En daar kun je dus behoorlijk van in de war raken als je dat overkomt. Waardoor je dus problemen krijgt met je zelfvertrouwen. Door te erkennen dat je hooggevoelig bent kun je jezelf beter begrijpen. Je kunt contact zoeken met andere hooggevoeligen en je kunt je omgeving informeren dat je nogal gevoelig bent en daardoor misschien anders reageer dan mensen zouden verwachten.

Bij het vertrek bedankte de jongeman mij hartelijk. En mijn verwachting is dat de coaching nog wel even tijd nodig heeft om helemaal zijn werk goed te doen. Weer twee blije mensen: de jongeman van meer dan 2 meter en ikzelf. En dat in in uurtje tijd!

 

 

Een reactie plaatsen