Succesvol Creëren: een beetje van mezelf en een beetje van NLP!

 

Succesvol Creeren Methode

Ik maak vaak gebruik van de Succesvol Creëren Methode (SCM). Zowel bij coaching als bij mijn trainingen. Deze methode spreekt mij aan. Ik vind het belangrijk om als trainer/coach methodes te gebruiken waarmee je een zekere klik hebt. Bovendien vind ik de methode heel effectief. En dat is natuurlijk helemaal belangrijk. De Succesvol Creëren Methode heb ik afgeleid van de Creatieve Strategie, een NLP-techniek (Neuro Linguïstisch Programmeren). De oorspronkelijke methode gaat uit van de dromer die mag dromen wat hij wil, de doener die de droom omzet in realiteit en de criticus die allerlei beren op de weg tevoorschijn tovert. Voor mijn gevoel ontbrak er nog wat aan deze methode. Ik heb daarom de optimist (als tegenwicht van de criticus) en de adviseur (een milde variant van de criticus) toegevoegd. Verder heb ik de methode aangevuld met 2 typen wildcards, waaruit gekozen kan worden. Wat ik gedaan heb is eigenlijk heel eenvoudig: ik heb een bestaande coaching/ trainingsmethode gepakt en verbouwd, net zo lang totdat ik het gevoel had dat er een betere methode uit kwam rollen! Een beetje van mezelf en een beetje van NLP.

Een reactie plaatsen